Tarihçe

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu 26.01.2010 tarihinde kurulmuştur. 17 Nisan 2019 968 sayılı cumhurbaşkanlığı kararı ile Spor Bilimleri Fakültesi kurulmuştur. Rekreasyon bölümü, Bartın Üniversitesi Spor Bililmleri Fakültesindeki bünyesindeki dört bölümden biridir.  Bölüm 2013 yılında eğitim-öğretime başlamıştır. Kurulduğu günden bugüne öğrenci sayısı ve akademik kadrosu büyümektedir. Rekreasyon Bölümünde 4 akademik personel ve 465 öğrenci ile eğitime devam edilmektedir. Rekreasyon Bölümü Başkanlığına atandığım tarihten itibaren arkadaşlarımızla birlikte özverili çalışarak Bartın Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi ve Rekreasyon Bölümü misyon ve vizyonu doğrultusunda çalışmalara başlanmıştır. Bu süreç sırasında şahsım ve bölümünde görev yapan arkadaşlarla birlikte bu ailenin bir parçası olarak görevimizi özveriyle yürütmekteyim.

Dr. Öğr. Üyesi Hayri AKYÜZ