image/svg+xml
image/svg+xml

Gazi Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Rekreasyon Bölüm Başkanı Sayın Prof.Dr.Suat KARAKÜÇÜK ile Söyleşi

Rekreasyon Bölümü tarafından öğrencilere ve mezunlara yönelik olarak çevrim içi ortamda gerçekleştirilen “Boş Zaman Rekreasyon ve İstihdam” başlıklı söyleşide alanın öncü hocalarından Sayın Prof.Dr.Suat KARAKÜÇÜK hocamızı konuk ettik…



Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi Rekreasyon Bölüm Başkanı Doç.Dr.Mehmet TUNÇKOL’un moderatörlüğünü yaptığı söyleşiye öğrencilerimiz ve akademik personelimiz yoğun ilgi göstermiştir. Rekreasyon alanının öncü hocalarından olan Prof.Dr.Suat KARAKÜÇÜK söyleşide yılların bilgi ve deneyimlerini bizlerle paylaşmıştır.

 

Sayın Karaküçük söyleşide özellikle rekreasyon alanının spor ve turizm üstüne istihdam sağladığını ancak yeni yönelimler ile girişimcilik ve inovasyon anlayışının geliştirilmesinin bireysel olarak farklı kariyer olanakları ortaya çıkarılabileceğini belirtmiş ve yine bu anlamda dezavantajlı gruplarla yapılacak rekreatif etkinliklerde görev alacak rekreasyon bölümü mezunlarına çok ihtiyaç duyulduğunu vurgulamıştır. Sayın Karaküçük, kendisi ve ekibinin Gazi üniversitesi bünyesinde 11 yıldır sürdürdükleri proje ile birçok mezunun istihdam edilmesini sağladıklarını söyleyerek bu alandaki fırsatlara açıklık getirmiş, bahsi geçen proje kapsamında otizmli bireylere aktiviteler yaptırıldığı ve bunun sonucu olarak aynı zamanda toplumsal bir fayda elde edildiğini eklemiştir.

 

Prof.Dr.Suat KARAKÜÇÜK konuşmasının ilerleyen bölümlerinde dünyanın çeşitli yerlerinde rekreasyon alanında hizmet sektöründe istihdam sağlanabileceğini ancak bunun için küresel anlamda rekabet edebilecek bireylerin kendisini mutlaka geliştirmelerine ihtiyaç olduğunu söylemiştir. Bu bağlamda alanımızda düzenlenen çeşitli kurslar ve seminerler ile sertifika ve uzmanlık belgeleri temin etmenin önemini de hatırlatmıştır. Hocamız halihazırda, günden güne gelişen ve tanınırlığı artan rekreasyon alanında yapılabilecek birçok aktivite bulunduğunu ve bu aktivitelere bağlı çeşitli fırsatların değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizmiştir.

 

Sayın hocamıza yoğun programı içinde bizlere vakit ayırdığı için tekrar teşekkürlerimizi sunarız…

  • Öğrencimiz Wushu-Kung-Fu Branşında Türkiye 3.sü Oldu.

  • Bölümümüzde Akreditasyon Sürecine İlişkin Çalışma Devam Ediyor.

  • Bölümümüzde Akreditasyon Sürecine İlişkin İlk Toplantı Gerçekleştirildi

  • Rekreasyon Bölümünün Yeni Öğrencilerine Oryantasyon Eğitimi: Yolculuk Başlıyor..

  • Fakültemizde Kalite Kültürünü Geliştirmeye Yönelik Eğitim Gerçekleştirildi

  • Fakültemizde Antrenörlük Eğitimi Ana Bilim Dalı Tezli Yüksek Lisans Programı Açılıyor

  • Projemiz TUBİTAK 1002-A Hızlı Destek Programı Kapsamında Desteğe Hak Kazandı

  • Bölümümüzde Kariyer Günleri Şöyleşisi Etkinliği Gerçekleştirildi

  • Fakültemiz Öğrencileri TÜBİTAK 2209 Projelerini Sergiledi

  • 2022-2023 Akademik yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi