Çocuk Oyunları Şenliği Gerçekleştirildi

Bartın Üniversitesi, Spor Bilimleri Fakültesinde Çocuk Oyunları Şenliği Gerçekleştirildi. KidsFest temasıyla başlayan etkinlik, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğu ve Bartın ilinde bulunan bazı sivil toplum kuruluşlarının işbirliğiyle, dezavantajlı grupları desteklemek, sosyal iletişimi ve dayanışmayı güçlendirmek amacıyla, ders öğrencilerinin aktif katılımı ve ders koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Murat SARIKABAK'ın yönetiminde hazırlandı. Gerçekleştirilen etkinlikte, çocuklar için Turizm rekreasyonu ders uygulamaları kapsamında, kullanılmış ürünlerin geri dönüşümüyle üretilen parkur oyunları ile başka bir ilden temin edilerek getirilen şişme oyun parkurları yer aldı. Etkinlik alanının, şenlik alanına dönüşmesi için tüm fiziki şartlar zorlanarak büyük bir festival ortamı oluşturulması hedeflendi. Etkinlik için Rekreasyon bölümü öğrencilerinin hazırladığı drama, canlı müzik ve palyaço gösterileride ayrıca ilgi odağı oldu. Bununla birlikte Türkiye, Avrupa ve Dünya şampiyonlukları bulunan Wushu branşının başarılı sporcuları da özveriyle hazırladıkları eşsiz bir gösteri sundular. Etkinlik süresi içinde, tüm misafirlere özenle hazırlanan 430 kişilik yemek ile pamuk şeker ve patlamış mısır ikramında bulunuldu. Ders sorumlusu Dr. Öğretim Üyesi Murat SARIKABAK, etkinliğin gerçekleşmesinde haftalar boyu çaba göstererek ellerinden gelenin en iyisini sunmayı başaran Spor Bilimleri Fakültesi, Rekreasyon Bölümü, Turizm Rekreasyonu ders öğrencileri başta olmak üzere, tüm görevli öğrencilere, Rekreasyon Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mehmet TUNÇKOL' a, bölüm Öğretim Görevlisi Ömer AKYÜZ' e ve etkinliğin yürütülmesinde desteklerini esirgemeyen Spor Bilimlei Fakültesi ile Bartın Üniversitesi yönetimine teşekkür etti. Dr Öğretim Üyesi Murat SARIKABAK, Türk toplumunun hakettiği güce ulaşmasında, sporun dezavantajlı gruplarla bütünleşerek; güç koşulları, güçlü yarınlara dönüştürecek kilit rolü üstlenebileceğini, bunun bir kez daha bu etkinlikle kanıtlandığını söyledi. Tüm katılımcıların mutlu ayrıldığı etkinliğin sonunda, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinasyonunda gelmiş olan davetli öğrenciler için Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri tarafından hazırlanan hediyeler takdim edildi.