image/svg+xml
image/svg+xml

Projemiz TUBİTAK 1002-A Hızlı Destek Programı Kapsamında Desteğe Hak Kazandı

Bölümümüz öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi İsmail AYDIN tarafından hazırlanan proje TÜBİTAK 1002-A Hızlı Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

"Dr. 
Öğr. Üyesi İsmail Aydın’ın yürütücülüğünü yaptığı 'Düzenli Fiziksel Aktivite Yapan Ergenlerde Algılanan Ebeveyn Etkisi, Motivasyon ve Tekrar Katılım Niyeti İlişkisi' adlı proje, TÜBİTAK 1002-Hızlı Destek Programı tarafından desteklenmeye değer bulundu. Araştırmada, Rekreasyon bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih YAŞARTÜRK de Araştırmacı olarak görev almaktadır."
 
Proje hakkında bilgiler veren hocamız,
 
Ergenler için düzenli fiziksel aktivite, sağlık, gelişim ve genel yaşam tarzı açısından büyük önem taşır. Bu nedenle, planlanan projemiz, ergenlerin katıldığı fiziksel aktivite programlarındaki ebeveyn etkisinin motivasyonlarını nasıl etkilediğini araştırarak, sağlıklı yaşam tarzlarını benimsemelerine ve aktif kalmalarına yardımcı olmayı hedeflemektedir. Ebeveynlerin, ergenlerin hayatlarında büyük bir etkiye sahip olduğu göz önüne alındığında, bu araştırma, ebeveynlerin fiziksel aktivite motivasyonu üzerindeki etkilerini değerlendirerek, ebeveynlerin rolünü daha iyi anlamamıza ve ergenlerin fiziksel aktiviteye katılımlarını teşvik etmek için etkili müdahale stratejileri geliştirmemize katkı sağlayacaktır. Aynı zamanda, ergenlik dönemi fiziksel aktivitenin bir alışkanlık haline geldiği ve yaşam boyu devam ettiği bir dönemdir. Bu nedenle, projemiz, ergenlik dönemindeki fiziksel aktivite motivasyonunun gelecekteki aktivite katılım niyetlerini ne ölçüde belirlediğini ortaya koyarak, ergenlerin aktif yaşam tarzlarını sürdürebilmeleri için önemli ipuçları sunabilecektir. Üniversitemizde Proje kültürünün oluşmasında büyük emekleri olan sayın Rektörümüz Prof. Dr. Orhan Uzun’a ve çalışma sürecinde her türlü desteğini bizden esirgemeyen sayın Dekanımız Prof. Dr. Bilal Demirhan’a teşekkürü bir borç bilirim.” sözlerini ifade etti.
 
Rekreasyon bölüm Hocalarımızı tebrik eder, başarılı bir proje süreci yürütmelerini temenni ederiz.  
  • Bölümümüzün "Rekreasyon İşi ve Kar Maksimizasyonu" Söyleşi Etkinliği

  • Öğrencimiz Wushu-Kung-Fu Branşında Türkiye 3.sü Oldu.

  • Bölümümüzde Akreditasyon Sürecine İlişkin Çalışma Devam Ediyor.

  • Bölümümüzde Akreditasyon Sürecine İlişkin İlk Toplantı Gerçekleştirildi

  • Rekreasyon Bölümünün Yeni Öğrencilerine Oryantasyon Eğitimi: Yolculuk Başlıyor..

  • Fakültemizde Kalite Kültürünü Geliştirmeye Yönelik Eğitim Gerçekleştirildi

  • Fakültemizde Antrenörlük Eğitimi Ana Bilim Dalı Tezli Yüksek Lisans Programı Açılıyor

  • Projemiz TUBİTAK 1002-A Hızlı Destek Programı Kapsamında Desteğe Hak Kazandı

  • Bölümümüzde Kariyer Günleri Şöyleşisi Etkinliği Gerçekleştirildi

  • Fakültemiz Öğrencileri TÜBİTAK 2209 Projelerini Sergiledi